Recepty a receptury
Suroviny (na 4 porce):
600 g vodního melounu, 40 g cukru moučka, 4 snítky máty na ozdobení
Suroviny pro limetkovoolejovou cukernou glazuru:
60 ml limetkovoolivového oleje, 30 g moučkového cukru, chilli vločky podle chuti
Příprava:
Doba přípravy: 20 minut, + 4-6 minut grilovcí čas
1. Vodní meloun omyjeme a podle velikosti nakrájíme na 4 cm tlusté sloupky, placky nebo jinak pro konzumaci vhodné kousky. Zrnka můžete odstranit nebo ponechat (ponechané jsou výbornou vlákninou pro vaše střeva). Před grilováním meloun osušíme a poprášíme moučkovým cukrem.
2. Pro limetkovoolejovou cukernou glazuru smícháme limetkový olej s moučkovým cukrem a přidáme chillivločky.
3. Gril nahřejeme na 250°C-290°C. Před grilováním očištěný rošt naolejujeme. Vložíme kousky melounu a 2-3 minuty na každé straně necháme grilovat, měly by mít pěknou krustu.
4. Grilované kousky naservírujeme na talíře, pokapeme limetkovoolejovou cukernou glazurou a ozdobíme snítkou čerstvé máty.
Dobrou chuť!