Suroviny pro cca 8 sklenic po cca 200 g:

700 g jahod (po opracování), 300 g rebarbory (po opracování), šťáva z půlky citronu, 1 kg Extra želírovacího cukru, 8 lístků meduňky

Opracování:

Jahody omyjeme necháme okapat a nakrájíme na malé kousíčky. Rebarborové stvoly oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Z takto opracovaného ovoce odvážíme potřebná množství.

Příprava marmelády:

Ovoce smícháme v hrnci s cukrem a citronovou šťávou. Včechno za stáleho míchání přivedeme rychle k varu tak, aby hmota začla tzv. „pramenit“. Odstavíme a případně odstraníme pěnu která ulpívá na stěnách hrnce. Hmotou ihned plníme vymyté sklenice, do každé vložíme 1 meduňkový lístek a zavíčkujeme. Každou sklenici obrátíme dnem vzhůru a necháme takto asi 5 minut stát.

Joomla templates by a4joomla