Suroviny:

750 g tvarohu, 400 g polohrubé kouky, 500 g rebarbory po opracování, 2 balíčky vanilkového cukru, 200 g moučkového cukru, 1,5 balení vanilkového pudinku, 3 vajíčka, 400 g rozpuštěného másla, 150 g cukru

Postup přípravy:

Mouku, cukr a 300 g rozpuštěného másla dáme do mísy. Rukama zpracujeme drobivé těsto. Oddělíme 2/3 z tohoto těsta a upěchováním je rozprostřeme na vymaštěný plech. Vytvoříme tak hladkou spodní vrstvu koláče. Tuto předpečeme v troubě vyhřáté na 180° C po dobu asi 12-15 minut a necháme vychladnout.

Rebarboru opláchneme, oloupeme a nakrájíme na kostky.

Moučkový cukr, vanilkový cukr a pudinkový prášek smícháme a přidáme k tvarohu, vajíčkům a zbylému rozpuštěnému máslu (100g) . Zpracujeme hladkou hmotu, kterou pak naneseme na předpečenou spodní vrstvu koláče. Poklademe kousky rebarbory a posypeme zbylou drobenkou.

Dáme péct do trouby předehřáté na 180° C. Pečeme cca 40-45 minut.

Joomla templates by a4joomla