Obsahuje pestrý koktejl enzymů, které urychlují trávení, stopových prvků (Mg,K) a vitamínů především A

Suroviny:

Čočka všech barev - připravena ke konzumaci do dvou dnů, jakmile se objeví klíčky, je šťavnatá a mírně nasládlá

Fazole mungo - křupavé, oblíbené pro svěží chuť, malí klíčenci jsou nejsladší, tlusté několik centimetrů dlouhé výhony bývají pro samostatnou konzumaci hořké

sůl, pepř, chili (podle chuti a nálady), cibule, kyselé okurky, čerstvý sýr, na ozdobení parmezán, majonéza

Příprava klíčků:

Luštěniny probereme a propláchneme studenou vodou. Do sklenice nasypeme do zhruba jedné třetiny směs luštěnin a zalijeme asi jeden centimetr pod okraj sklenice vodou. Zavřeme. Necháme asi tři dny při pokojové teplotě na světlém místě klíčit (ne přímé slunce). Denně proplachujeme. Doba klíčení je individuální podle množtsví tepla, světla a také toho jak velké klíčky požadujeme. Lze konzumovat i průběžně. Naklíčené luštěniny můžete i nadále delší dobu uchovat k další konzumaci – cca 1 týden. Pak je ale nutno je uskladnit v chladnu 5°C a temnu (nejlépe ve sklepě). V lednici jsou častěji vystaveny světlu.

Příprava salátu:
Naklíčenou hmotu smícháme podle chuti buď s čerstvým sýrem nebo majonézou, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a kyselé okurky a dochutíme solí a pepřem.

Joomla templates by a4joomla