Suroviny (pro 6 osob):

1 kg kadeřávku, 2 velké cibule, 500 g křížovek, 300 g uzeného bůčku, 150 g sádla, 4 ostravské klobásky, 6 domácích klobásek, 4 polévkové lžíce středně silné hořčice, sůl, pepř a cca 250 g ovesné krupice k dochucení a zahuštění

Příprava:

  • Listy kadeřávku omyjeme a nasekáme spolu s cibulí na drobno.
  • V kotlíku rozpustíme sádlo a přidáme na drobno nasekanou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme hořčici a na drobno nasekaný kadeřávek a krátce podusíme. Pak přidáme křížovky a uzený bůček. Zalijeme vodou, přivedem k varu a  necháme pomalu probublávat ( asi 1,5 hodiny).
  • Než se vše dostatečně produsí je dost času na to dát si jednu domácí nebo alespoň jablečný čaj s kapkou rumu (viz recept dále)  a užít si společné chvíle s rodinou nebo přáteli uprostřed zeleně
  • Přidáme celé klobásky a vše zasypeme cca 250 g ovesné krupice a dochutíme  solí a pepřem. Nyní můžeme s radostí pozorovat, jak vše krásně ještě zhruba 20 minut bublá. Nakonec promíchat a hurá na to .

 Doba přípravy : cca 2 hodiny

Joomla templates by a4joomla