Recepty a receptury
Suroviny:
různé druhy sýrů, dobře můžete využít zbytky měkkých (např. žervé) a tvrdých sýrů, máslo nebo majonéza podle chuti, vlašské ořechy podle chuti, česnek podle chuti čerstvé bylinky - například řebříček, oregáno nebo popenec
Postup přípravy:
V misce rozmícháme změklé máslo a sýry. Tvrdý sýr nastrouháme. Poté přidáme na drobno nasekané bylinky, vlašské ořechy a česnek. Opět důkladně promícháme. Nemixujeme. Takto jsme připravili lahodnou pomazánku, která se dobře hodí k namazání nejlépe na žitný nebo celozrný chléb nebo třeba jako příloha ke křupíkům (viz. náš recept z Občasníku září – říjen 2016), dobrému červenému vínu a dobré detektivce. Odhalit pachatele pro vás pak nebude žádný problém.
Text + recept + foto: vlastní