Suroviny pro asi 4 porce:

asi 400 g rajčat, asi 2 švestky nebo asi 10 červených vinných bobulek, 1 čerstvá cibule s natí, asi ½ chilli papričky, 1 stroužek česneku, asi 2 čajové lžičky olivového oleje, 2 polévkové lžíce citrónové šťávy, 1 čajová lžička soli

Postup přípravy:

Z rajčat odstraníme jadérka (použijeme je například k přípravě Ratney – viz recept). Račatovou a švestkovou (hroznovou) dužinu nakrájíme na kostičky a smícháme s nadrobno nakrájenou čerstvou cibulkou. Ke směsi dále přidáme na drobno nasekanou chilli papričku, česnek, olivový olej, sůl a citrónou šťávu. Vše dobře promícháme. Připravenou salsu můžeme použít jako náplň do tortily nebo na obložení toustů. Jako vhodný podklad se hodí například pomazánka z čerstvého sýra a Tahini (viz recept Občasník 11/12 - 2016)

 

Recept: vlastní

Joomla templates by a4joomla