Suroviny:

1 polévková lžíce olivového oleje, 2 kávové lžičky petrželové natě, 2 kávové lžičky hořčičných semínek (například rukoly), 50 g cukru (pokud možno hnědého nerafinovaného), 500 g rajčat, 200 g broskví (bez jader), 150 g cibule, 1 stroužek česneku, chilli podle chuti, 100 ml jablečného nebo vinného octu

Postup přípravy:

Nejprve nalijeme do rozehřátého kastrólu olej, přidáme koření a cukr a necháme asi 2 minuty karamelizovat.

Nyní přidáme na kostičky nakrájená rajčata, broskve a cibuli, nasekaný česnek a chilli. Vše necháme asi 5 minut na větším plameni prudčeji podusit a poté podlejeme octem. Nyní hrnec přikryjeme pokličkou a vše necháme asi 45 provářet. Občas promícháme.

Nakonec plníme ještě teplou směs do předem vymytých a propařených sklenic. Ty necháme dnem vzhůru vychladnout.

Ratney se dobře hodí například k zeleninovým špízům nebo i jen jednoduše k namazání na pečivo.

 

Recept: vlastní

Joomla templates by a4joomla