Víte že bršlice obsahuje 13 krát více minerálních látek než známé zelí?

Suroviny:

4 hrsti mladých bršlicových lístků, 6 polévkových lžic olivového nebo řepkového oleje, 3 stroužky česneku (nebo více podle chuti) nebo také čerstvé česnekové listy, ½ čajové lžičky namleté hrubozrné soli, 5 polévkových lžic nastrouhaného parmezánu nebo i více podle chuti, okvětní lístky měsíčku pro ozdobení

Postup přípravy:

Mladé lístky bršlice rozetřeme v porcelánovém hmoždíři na kaši (můžete použít i mixer), tuto pak smícháme s rozetřeným česnekem nebo rozetřenými česnekovými listy, olejem, solí, nastrouhaným parmezánem a okvětními lístky měsíčku. Připravené pesto pak uskladňujeme v chladné a temné místnosti. Používáme do těst, jako přílohu k těstovinám nebo k masu.

 

Text + foto: vlastní

Joomla templates by a4joomla