Nejenom na zelený čtvrtek si můžete dát zelený tvaroh. Hlavně v předjaří kdy tolik potřebujeme naše tělo trošku povzbudit a vzpružit po zimě, přijde dávka vitamínů, stopových prvků a silic obsažených v mladých jarních bylinkách více než vhod.

Suroviny:

250 g čerstvého tvarohu , 50 g másla 2 hrsti natrhaných jarních bylinek (například řebříček, jitrocelové lístky, pampeliškové lístky, pampeliškové pupeny, sedmikrásky, popencové lístky a květy, mladé bršlicové lístky, rozrazilové květy, mladé listy medvědího česneku nebo pažitkové výhonky atd..)

medvědí česnek    popenec                                                   rozrazil                                                     řebříček

medvedi cesnek

rozrazil

rozrazil

rebricek

 

 

 

 

 

 

sedmikráska                                             bršlice 

sedmikraska

 brslice

 

 

 

 

 

Postup přípravy:

Do misky dáme tvaroh a máslo a přidáme na drobno natrhané (nacupované) bylinky. Promícháme a servírujeme s čerstvým chlebem. Dozdobíme například sedmikráskou a květy popence.

tvaroh

chleba upr

 

 

 

 

 

 

Text + foto: vlastní

Joomla templates by a4joomla