Recepty a receptury
Nejenom na zelený čtvrtek si můžete dát zelený tvaroh. Hlavně v předjaří kdy tolik potřebujeme naše tělo trošku povzbudit a vzpružit po zimě, přijde dávka vitamínů, stopových prvků a silic obsažených v mladých jarních bylinkách více než vhod.
Suroviny:
250 g čerstvého tvarohu , 50 g másla 2 hrsti natrhaných jarních bylinek (například řebříček, jitrocelové lístky, pampeliškové lístky, pampeliškové pupeny, sedmikrásky, popencové lístky a květy, mladé bršlicové lístky, rozrazilové květy, mladé listy medvědího česneku nebo pažitkové výhonky atd..)
medvědí česnek popenec rozrazil řebříček
sedmikráska bršlice
Postup přípravy:
Do misky dáme tvaroh a máslo a přidáme na drobno natrhané (nacupované) bylinky. Promícháme a servírujeme s čerstvým chlebem. Dozdobíme například sedmikráskou a květy popence.
Text + foto: vlastní