Popis:

Při přípravě slepičího vývaru se vyvaří na hladinu polévky i velké množství tuku. V samotné polévce ho nemusí být tolik. Jde však o velice hodnotnou „surovinu“.

Pomalým vařením se do něj dostávají v tucích rozpustné látky rostlinného charakteru, jako například vitamín A nebo rostlinné silice a také část živočišných aminokyselin. Tyto látky ve spojení s velice dobře vstřebatelnou tukovou fází pak jsou dobrým mazáním například na rozpraskanou kůži plosek nohou.

Postup zpracování:

Jakmile je vývar hotov. Pozor, ještě před jeho osolením sesbírejte z hladiny tekutiny přebytečnou tukovou vrstvu a přelijte ji do skleněné nádobky s uzávěrem.

Slepičí mazání můžete skladovat v chladnu a temnu (ve sklepě) při teplotě cca 10° po dobu tří měsíců.

Způsob použití:

Namažete si plosky nohou tenkou vrstvou mazání a natáhněte si na ně staré bavlněné ponožky. Takto nechte působit alespoň jednu hodinu.

Komu nevadí, že bude vonět ke snězení, může použít mazání i při nachlazení horních cest dýchacích k promazávání krčních a prsních partií těla. Opět použít starší bavlněné oblečení.

slepičí mazání

 

 

 

 

 

 

Text + foto: vlastní

 

Joomla templates by a4joomla