Recepty a receptury
Suroviny: 1000 g šípkového pyré (viz Recept přípravy Šípkové marmelády), 125 g neloupaných jablek, 125 g cibule, 0,5 lžíce soli, 65 ml jablečného octa, 0,5 lžíce sladké papriky, 3 hřebíčky, 2 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, 75 g cukru, (sklenice, do kterých domácí kečup nalijeme)
Postup přípravy:
Šípkové pyré, na kolečka nakrájená neloupaná jablka a cibuli dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčkem, novým kořením, pepřem asi na 0,5 hodiny. Poté přidáme cukr a vaříme odkryté ještě dalších 15 minut, nebo i déle, aby kečup získal potřebnou hustotu. Po uvaření vše rozmixujeme, přecedíme, nalijeme do vymytých a vyvařených sklenic. Pokud chceme připravit kečup ostrý přidáme ještě do připravované hmoty chilli papričku.
Text + zdroj: vlastní