Suroviny na 4 porce:

asi 6 vetších brambor, 300 g vinných bobulí nejlépe červená odrůda, 1 větší cibule, asi 100 ml olivového oleje, červená paprika v prášku, podle potřeby trocha vody na podlití

Příprava:

Brambory očistíme kartáčkem a nakrájíme na měsíčky. Vinné bobule rozpůlíme a vypeckujeme, komu nevadí pecičky z vinných hroznů může nechat i celé bobule. Cibuli nakrájíme na kolečka. Všechny suroviny promícháme s olivovým olejem a vsypeme do pekáče. Okořeníme sladkou paprikou v prášku a necháme asi 40 minut při teplotě 190°C zapékat v troubě. Nesolíme.

Můžeme podávat samostatně jako lehkou večeři například s podmáslím nebo kefírem nebo jako přílohu k masovým pokrmům a omáčkám.

 

 vinné bramboryvinné brambory

 

 

 

 

 

Zdroj a foto: vlastní

Joomla templates by a4joomla