Recepty a receptury
Suroviny:
sladká část salátu – například jahody, ryngle, angrešt
červená řepa, mladé lístky pampelišky (při utržení prýští bílý latex) ,lístky lichořeřišnice, mladé výhony cibule, pár květů brutnáku, pár okvětních lístků měsíčku, mladé okolíky pastiňáku nebo libečku, sůl, olivový olej, bezinkový ocet na dochucení
Příprava:
Nebojte se netradičně kombinovat. Proč přidávat do salátu cukr, když jej můžeme elegantně osladit ovocem.
Podle vaší vlastní chuti a fantazie si můžete připravit třeba salát z čerstvé červené řepy a rynglí nebo salát z pampeliškových listů nebo lichořeřišnicových a cibulových výhonů a jahod, popřípadě angreštu.
Dochucujeme olivovým olejem, mořskou solí nebo parmezánem, mladými semínky pastiňáku nebo libečku a bezinkovým octem. Aby lahodil i oku přidáme několik kvítků brutnáku, okvětních lístků měsíčku nebo šalvěje.
Čerstvý salát se výborně hodí k restované nebo smažené cuketě, ale stejně tak můžeme i salát připravit restovaný.
Výborný lehký prázdninový oběd.
Zdroj + foto: vlastní