Recepty a receptury
Suroviny: požadovaný počet květních vrcholíků, vejce podle potřeby pro přípravu těstíčka, špaldová mouka podle potřeby pro přípravu těstíčka, hrst jarních bylinek (popenec, řebříček, jitrocel), sůl
Příprava: Z mouky a vajec si připravíme našleháním řídší těstíčko. Bylinky nasekáme na drobno a vmícháme do těstíčka. Dochutíme solí.
Na pánvi rozehřejeme olej a vkládáme v těstíčku obalené okvětní vrcholíky okvětím dolů. Obalování provádíme pouhým namočením vrcholíku do těstíčka. Smažíme na středně silném plameni ze všech stran, tak aby se nám po vložení těstíčko ihned nasmažilo na okvětí a nezůstávalo na pánvi. Proti přepalování oleje do něj vložte pár koleček čerstvé mrkve.
Podáváme jako předkrm například s ředkvičkovým salátem.
Text + foto: vlastní