Recepty a receptury
Suroviny na brynzovo-šalvějovou náplň:
cca 250 g brynzy, 1 čajová lžíčka smetany na zjemnění, cca 1 polévková lžíce nasekaných šalvějových listů, 1 vajíčko
Suroviny na taštičky (nudlové těsto):
cca 150- 200 g polohrubé mouky, cca 150-200 g hrubé mouky, 4 vajíčka, špetka soli
Postup přípravy:
Z mouky a vajíček zpracujeme těsto na taštičky. Těsto by nemělo být příliš měkké. Jeho konzistenci můžeme doupravit přidáním mouky nebo vajíčka. Těsto na vále necháme pod miskou asi hodinu odpočinout.
V mezičase si připravíme brynzovo-šalvějovou náplň pro taštičky tak, že smícháme a vymícháme všechny příslušné suroviny na hladkou hmotu.
Z odpočatého těsta vyválíme placku o tloušťce asi tři milimetry, ze které pak vykrajujeme například pomocí sklenice na pivo kolečka o průměru asi 8 cm. Nyní vytváříme taštičky. Na kolečko dáme vždy asi 1 čajovou lžičku náplně a přeložením a stlačením na okrajích vytvoříme taštičku. Vypracované taštičky necháme opět odpočinout na vále. Poté vaříme asi 15 minut. Na talíři můžeme ještě dozdobit osmaženou cibulkou a šalvějovou brynzou.
Zdroj+foto: vlastní