Suroviny na brynzovo-šalvějovou náplň:

cca 250 g brynzy, 1 čajová lžíčka smetany na zjemnění, cca 1 polévková lžíce nasekaných šalvějových listů, 1 vajíčko

Suroviny na taštičky (nudlové těsto):

cca 150- 200 g polohrubé mouky, cca 150-200 g hrubé mouky, 4 vajíčka, špetka soli

Postup přípravy:  

Z mouky a vajíček zpracujeme  těsto na taštičky. Těsto by nemělo být příliš měkké.  Jeho konzistenci můžeme doupravit přidáním mouky nebo vajíčka. Těsto na vále necháme pod miskou asi hodinu odpočinout.

V mezičase si připravíme brynzovo-šalvějovou  náplň pro taštičky  tak, že smícháme  a vymícháme všechny  příslušné suroviny na hladkou hmotu.

Z odpočatého těsta vyválíme placku o tloušťce asi tři milimetry, ze které pak vykrajujeme například pomocí sklenice na pivo kolečka o průměru asi 8 cm. Nyní vytváříme taštičky. Na kolečko dáme vždy asi 1 čajovou lžičku náplně a přeložením a stlačením na okrajích vytvoříme taštičku. Vypracované taštičky necháme opět odpočinout na vále. Poté vaříme asi 15 minut. Na talíři můžeme ještě dozdobit osmaženou cibulkou a šalvějovou brynzou.

 

tasticky s brynzou

tasticky s brynzou

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj+foto: vlastní

 

Joomla templates by a4joomla